Kategorie: ŠD Vaření

Čokoládové sušenky s mandlemi

Potřebujeme: 180 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 180 g hladké mouky, 3 lžíce solamylu, špetku soli, 80 g hořké čokolády, 5 lžic mléka, čokoládovou polevu, drcené mandle.

Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně přidáme prosátou mouku smíchanou se solamylem (škrobem) a špetkou soli. V malém hrnci ohřejeme mléko, nalámeme čokoládu a necháme ji rozpustit (ve vodní lázni). Rozpuštěnou čokoládu dáme do misky s moukou a ostatními suroviny a mixérem vyšleháme na hladké těsto, které přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a na plech, který jsme vyložili papírem stříkáme různé tvary. Upečeme v předem vyhřáté troubě - 180 stupňů a pečeme max. 10 minut. Upečené necháme vychladnout a potom jednu stranu namočíme do čokolády a posypeme sekanými mandlemi. 

print Formát pro tisk

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.