Kategorie: ŠD Vaření

Jogurtové brambory

Potřebujeme: 5-6 větších brambor, 2 lžíce hustého řeckého jogurtu, rovnou lžičku soli, 2 lžíce oleje, chilli nebo jiné oblíbené koření, tymián, pár lístků najemno nasekané máty, mletý kmín.

1. Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm plátky. Jogurt smícháme se všemi přísadami. Brambory v marinádě dobře obalíme.

2. Plech potřeme lehce olejem a brambory na plechu rovnoměrně rozprostřeme.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. Doporučuji smíchat trochu oleje s paprikou a1-2 x během pečení brambory potřít a promíchat. Pečeme do zlaté barvy asi 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem. 

 

 

print Formát pro tisk

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.