Kategorie: ŠD Vaření

Kokosová a jahodová zmrzlina

KOKOSOVÁ ZMRZLINA

Potřebujeme: 150 ml mléka, smetana 33%, 4-5 lžic strouhaného kokosu, 120-150g cukru, 200g bílého jogurtu, 3 lžičky citrónové šťávy.

V mléku a smetaně povaříme kokosovou moučku. Po vychladnutí smícháme s ostatními surovinami a důkladně rozmixujeme. Vychlazené dáme zmrazit.

JAHODOVÁ ZMRZLINA

Potřebujeme: 1 tvaroh ve vaničce, 1 bílý jogurt nebo smetana, cukr podle potřeby, ovoce dle chuti.

Vyšleháme tvaroh a jogurt (nebo smetanu) společně s cukrem. Nakonec zamícháme ovoce (bud rozmixované, namačkané nebo na kousky). Přendáme do tvořítek a necháme zmrazit. 

print Formát pro tisk

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.