Kategorie: ŠD Vaření

Maková kopýtka

Těsto: 500g brambor vařených ve slupce (nastrouhat), 200g másla, 200g cukru moučky, 550g hladké mouky, 2 vejce, 1 balení kypřícího prášku, špetka soli, kůra z 1 citronu.

Náplň: 200ml mléka, 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, kůra z 1 citronu, 350g mletého máku, 100g švestkových povidel.

Náplň:
- v hrnci smícháme mléko s cukry a citronovou kůrou a krátce povaříme
- odstavíme z plotny a přidáme mletý mák a povidla
- promícháme a necháme zchladnout

Těsto:
- zpracované těsto rozdělíme na 3 části a každou rozválíme na pomoučněném vále na plát 30 x 40 cm
- každý plát potřeme 1/3 náplně, stočíme do rolády a rozkrájíme mokrým nožem na kousky
- poté potřeme vejcem a pečeme dozlatova 

print Formát pro tisk